Authors

Mark van de Wiel

Statistiek. Voor veel onderzoekers een last, voor mij een lust.
Medische data sets: ze worden steeds groter en complexer, maar: meer meten is niet altijd meer weten. In mijn blogs wil ik de statistische uitdagingen bij dit soort data uitlichten en veelgemaakte denkfouten rechtzetten. Ik put hierbij uit ruim 20 jaar ervaring met analyse van medische data.

Carolien de Kovel

Als wetenschapper heb ik er plezier in de raadsels van de natuur te ontrafelen. Met een analytische blik probeer ik de wereld om ons heen wat beter te begrijpen zonder mijn verwondering te verliezen. Ik deel mijn inzichten en vaardigheden graag met studenten en met wie maar geïnteresseerd is.

Judith ter Schure

Wat krijg je als een bergsporter besluit statisticus te worden? Micromorts, survival analyse en een hoop gemijmer over de rol van risico, pech en geluk in het leven. En zoals bij wel meer statistici: een grote liefde voor knap ontworpen experimenten, strak bijgehouden tijdsreeksen en open data met al hun beperkingen.

Laura Verbeek

Een bioloog met statistische neigingen, dat is hoe ik mij identificeer. Al is dit wel een beetje uit de hand gelopen, nu ik een statistiekmaster doe! Ik probeer altijd het evenwicht te vinden tussen biologie en wiskunde, maar ook tussen studeren en de rest van het leven. Bij medebiologen zie ik veel statistische onwetendheid, en dit wil ik graag verhelpen. Want statistiek is hartstikke leuk!

Stéphanie van der Pas

Oorzaak of gevolg? Elke dag houd ik me bezig met dat ontwarren. Zodat we daarmee kunnen ontdekken wat er nu echt goed voor je gezondheid is.

Rik van Eekelen

Epidemioloog, methodoloog en/of statisticus, afhankelijk van wie het vraagt. Mijn interesses zijn survival analyse, causaliteit en voorspellende modellen en ik pas deze toe in de voortplantingsgeneeskunde. Het enige wat telt in klinisch onderzoek, is de onderzoeksvraag.

Sanne Willems

Het imago van statistiek is niet best; veel mensen vinden het saai en moeilijk. Graag wil ik aan iedereen laten zien dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is en dat veel statistische concepten ook zonder wiskundige details te begrijpen zijn.

Nikky van Buuren

Alles met data inspireert mij. Overal in deze wonderlijke wereld zien we data en getallen. Tijdens hiken, hardlopen, snowboarden en kitesurfen in het dagelijks leven gebruik ik allerlei vormen van data. Als (freelance) Data Scientist breng ik data tot leven door het bouwen van modellen, voorspellingen en visualisaties.

Winnifred Wijnker

Filmwetenschapper met een voorliefde voor de exacte vakken. In mijn werk onderzoek ik hoe je met beeld over complexe kennis kunt communiceren. Film en video, infographics, grafieken en (wetenschappelijke) illustraties: steeds probeer ik te definiëren welke set van eigenschappen een medium uniek maakt en zoek ik naar de ultieme functie die je daarmee kunt vervullen in wetenschapscommunicatie.

Richard Gill

Carien Leushuis

Als meisje was ik al bezig met het oplossen van puzzels. Nu ik consultant bij CQM ben, heb ik van het oplossen van puzzels mijn vak gemaakt. Ik richt me voornamelijk op optimalisatie en deep learning vraagstukken. En daar geniet ik elke dag van!

Casper Albers

Voorzitter van de vereniging VVSOR.
In mijn werk richt ik mij op de toepassing van nieuwe statistische technieken. Hoe kunnen we de brug slaan van ingewikkeld wiskundig model naar het gebruik in verschillende wetenschapsgebieden. Goede communicatie, en goed gebruik van visualisaties, speelt hierbij een hoofdrol.

To the VVSOR website