Authors

Avatar photo

Mark van de Wiel

Statistiek. Voor veel onderzoekers een last, voor mij een lust.
Medische data sets: ze worden steeds groter en complexer, maar: meer meten is niet altijd meer weten. In mijn blogs wil ik de statistische uitdagingen bij dit soort data uitlichten en veelgemaakte denkfouten rechtzetten. Ik put hierbij uit ruim 20 jaar ervaring met analyse van medische data.

Avatar photo

Carolien de Kovel

Als wetenschapper heb ik er plezier in de raadsels van de natuur te ontrafelen. Met een analytische blik probeer ik de wereld om ons heen wat beter te begrijpen zonder mijn verwondering te verliezen. Ik deel mijn inzichten en vaardigheden graag met studenten en met wie maar geïnteresseerd is.

Avatar photo

Judith ter Schure

Wat krijg je als een bergsporter besluit statisticus te worden? Micromorts, survival analyse en een hoop gemijmer over de rol van risico, pech en geluk in het leven. En zoals bij wel meer statistici: een grote liefde voor knap ontworpen experimenten, strak bijgehouden tijdsreeksen en open data met al hun beperkingen.

Avatar photo

Sanne Willems

Het imago van statistiek is niet best; veel mensen vinden het saai en moeilijk. Graag wil ik aan iedereen laten zien dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is en dat veel statistische concepten ook zonder wiskundige details te begrijpen zijn.

Rik van Eekelen

Rik van Eekelen

Epidemioloog, methodoloog en/of statisticus, afhankelijk van wie het vraagt. Mijn interesses zijn survival analyse, causaliteit en voorspellende modellen en ik pas deze toe in de voortplantingsgeneeskunde. Het enige wat telt in klinisch onderzoek, is de onderzoeksvraag.

Avatar photo

Laura Verbeek

Een bioloog met statistische neigingen, dat is hoe ik mij identificeer. Al is dit wel een beetje uit de hand gelopen, nu ik een statistiekmaster doe! Ik probeer altijd het evenwicht te vinden tussen biologie en wiskunde, maar ook tussen studeren en de rest van het leven. Bij medebiologen zie ik veel statistische onwetendheid, en dit wil ik graag verhelpen. Want statistiek is hartstikke leuk!

Avatar photo

Caroline Jagtenberg

Operations Research: leuker kan ik het niet maken. Ik gebruik OR zowel in de academische wereld als in het bedrijfsleven. En geloof niet dat data de oplossing voor alles is.

Avatar photo

Kevin Kloos

Promovendus die zich de komende jaren mag richten op de wondere kunst van het tellen. Ik vind het leuk om nieuwe methoden te ontwikkelen in een jong vakgebied.

Marjolein Fokkema

Marjolein Fokkema

Vera Arntzen

Vera Arntzen

Meer interesses dan sproeten, maar in rekenen aan infectieziekten komen er een hoop samen. Ik ben te vinden met mijn neus in de data of in de krant. En af en toe op de VVSOR blog!

Winnifred Wijnker

Winnifred Wijnker

Filmwetenschapper met een voorliefde voor de exacte vakken. In mijn werk onderzoek ik hoe je met beeld over complexe kennis kunt communiceren. Film en video, infographics, grafieken en (wetenschappelijke) illustraties: steeds probeer ik te definiëren welke set van eigenschappen een medium uniek maakt en zoek ik naar de ultieme functie die je daarmee kunt vervullen in wetenschapscommunicatie.

Avatar photo

Stéphanie van der Pas

Oorzaak of gevolg? Elke dag houd ik me bezig met dat ontwarren. Zodat we daarmee kunnen ontdekken wat er nu echt goed voor je gezondheid is.

Richard Gill

Carien Leushuis

Carien Leushuis

Als meisje was ik al bezig met het oplossen van puzzels. Nu ik consultant bij CQM ben, heb ik van het oplossen van puzzels mijn vak gemaakt. Ik richt me voornamelijk op optimalisatie en deep learning vraagstukken. En daar geniet ik elke dag van!

Wouter Weeda

Wouter Weeda

Wouter Weeda is Universitair Docent (UD) in fMRI methodologie en statistiek aan de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek richt zich op het ontwikkelen van nieuwe methoden voor de analyse van fMRI data en het implementeren van deze methoden in R.

Marion van Brederode

Marion van Brederode

Nikky van Buuren

Nikky van Buuren

Data is overal, maar hoe ga je ermee om? Als (freelance) Data Scientist breng ik data en onzekerheid tot leven door het bouwen van modellen, voorspellingen en visualisaties.

Gerrit J. Stemerdink

Gerrit J. Stemerdink

Gerrit J. Stemerdink has a huge experience in data analysis. He was employed at institutes for educational research and for research into criminality. In the eighties he was responsible for all statistical software at Wageningen University as head of the Applications Department of the University Computing Centre. After a rather early retirement halfway the nineties, he is a volunteer at the Permanent Office of the International Statistical Institute ISI. From the first issue on he has been Copy Editor of STAtOR, a publication of the VVSOR. He is an Elected Member of the ISI and an Honorary Member of the VVSOR.

Profielfoto Simone Griffioen

Simone Griffioen

Als wiskundige en logicus heb ik binnen NS het vakgebied optimalisatie ontdekt, en voel me als een vis in het water. Wat blijkt? Ik doe al mijn hele leven aan optimalisatie. Van het letten op de kiloprijs in de supermarkt tot het handig combineren van de vele activiteiten op mijn dag. Optimalisatie is overal.

Avatar photo

Casper Albers

Voorzitter van de vereniging VVSOR.
In mijn werk richt ik mij op de toepassing van nieuwe statistische technieken. Hoe kunnen we de brug slaan van ingewikkeld wiskundig model naar het gebruik in verschillende wetenschapsgebieden. Goede communicatie, en goed gebruik van visualisaties, speelt hierbij een hoofdrol.

Marieke Vinkenoog

Marieke Vinkenoog

Statistiek en data science: twee nauw verwante vakgebieden met zeer verschillende imago's. Als data scientist bij het Nederlands Forensisch Instituut en docent statistiek aan de Universiteit Leiden mag ik mij gelukkig met beide bezighouden. Wat is een leukere puzzel dan verbanden vinden in getallen, en deze vertalen naar relevante nieuwe inzichten?

Dagmar Aarts

Dagmar Aarts

Foto door Monique Shaw

To the VVSOR website